Even een dagje hééélemaal weg!
Heerlijke, leuke en gezellige arrangementen voor een fijn dagje uit
in De Groene Poort. Even een dagje hééélemaal weg. Veel plezier!
U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Dagtrip  /  Het verborgene zichtbaar

Het verborgene zichtbaar

Het verborgene zichtbaar

...Ik hoor bij het straatbeeld, ben er eigenlijk niet weg te denken. De tijd is bij mij stil blijven staan, terwijl ik wel altijd bij de tijd ben. Ik heb een connectie met De Groene Poort, ben grotendeels gefinancierd door de Heer van Welevelde. Binnen in mijn toren geef ik mijn geschiedenis pas echt prijs. Via een oude, steile trap begeleid ik je verder terug in de tijd. De dikke muren geven verkoeling. Prachtige gewelven, uniek in zijn soort, geven zich bloot, Mijn klokken luisteren naar de namen ‘Jhesus – Maria – Johannes – Stephanus’… Welkom in de Oude Toren!

 

Arrangement Rondom de Oude Toren

De Oude Kerk met haar toren staat heel centraal in Oud Borne te midden van ander, belangwekkend cultuurhistorisch erfgoed: talloze (rijks)monumenten, een bijzonder stratenpatroon en beschermd dorpsgezicht. Met de openstelling van kerk en toren heeft de Oude Kerk een prominente plek gekregen in toeristisch Borne en kan het zich meten met ander markante gebouwen zoals het Bussemakerhuis, de Doopsgezinde Kerk, de Synagoge, de Klopjeswoningen, het Kulturhus, de Meijershof en de Mariakapel. De wijze waarop het voorportaal naar de Oude Kerk en de toren in Borne op een aantrekkelijke manier voor publiek wordt tentoongesteld, is bijzonder. Beide gebouwen zijn van grote bouw- en cultuurhistorische waarde.

 

Prijs en bijzonderheden

Bezichtiging van de toren van de Oude Kerk is mogelijk via de VVV-Borne. Er is een speciale gidsengroep die u meeneemt om u de boeiende historie van de Oude Kerk en de Oude Toren te laten beleven. In overleg wordt een speciaal arrangement samengesteld. Het programma, de prijs en de grootte van de groep zijn dan ook in overleg bespreekbaar. De kosten voor de bezichtiging van de Oude Toren bedragen € 5,00 per persoon, dit is inclusief een kop koffie of thee.

 

Reserveren

Reserveren of meer informatie via: VVV Borne / Uitbureau Borne, info@vvvborne.nl of 074-2657200.

 

Start

VVV Borne, Marktstraat 23, 7622 CP Borne