Even een dagje hééélemaal weg!
Heerlijke, leuke en gezellige arrangementen voor een fijn dagje uit
in De Groene Poort. Even een dagje hééélemaal weg. Veel plezier!
U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Dagtrip  /  Dolen tussen Kloosters en Kerken

Dolen tussen Kloosters en Kerken

Dolen tussen Kloosters en Kerken

...Ik probeer me voor te stellen hoe het zou zijn om in stilte te leven, zonder een woord te wisselen. Niet buiten de muren van het klooster te komen, in stille devotie in het teken van God… Vandaag klinken er echter stemmen in dit huis. Tijdens de seizoenswandeling van het Kloosterpad kan er een kijkje achter de kerk- en kloosterdeuren worden genomen. Niet ver van het zustershuis ligt het huis van de Paters Karmelieten, het volgende klooster. De grote deur van het Karmelietenklooster nodigt met uit om binnen te komen. Ook hier weer een prachtige binnenkomst; een grote kerk met daarin glas-in-loodramen dat het zonlicht van buiten filtert. Ik ben benieuwd naar de geheimen van dit huis, maar zeker ook naar de rest van de wandeling. We zijn nog maar net op pad…

 

Arrangement Kloosterpadwandeling

Cultureel erfgoed in een mooie natuur. Dat is toch om van te genieten?  Zenderen… daar waar wandelen leidt tot verwondering en verbondenheid met de natuur. Waar kennis kan worden genomen van de religieuze historie van het plaatsje. Het dorp dat 1400 inwoners telt, koestert het gevoel van vroeger. Uitgangspunt hierbij is de rijkdom aan religieus erfgoed (de kloosters, het retraitehuis en de kerken) in combinatie met de cultuurhistorische mogelijkheden van Zenderen.

 

Bezinning en spiritualiteit zijn op een bijzonder wijze te combineren met het genieten van het boerenlandschap, mooie natuur, gezonde producten en inspirerende verhalen van boeren en andere bewoners. Het Kloosterpad doet dat. De wandelroute voert langs alle belangrijke historische en religieuze punten door bossen en over velden via landgoed Weleveld van Zenderen naar Hertme en terug.

 

Prijs en bijzonderheden

De route is naar keuze 5, 8,5 of 11 km lang en kan het hele jaar vrij gelopen worden. Met de uitvoerige (route)beschrijving erbij is het Kloosterpad Zenderen een adembenemende wandeling. Het routeboekje is voor € 5,- te koop bij de VVV in Borne en De Zwanenhof (Retraitehuisweg) en het tankstation Texaco (Hoofdstraat) te Zenderen.

 

Twee keer per jaar wordt, in het voorjaar en het najaar, een wandeling georganiseerd gekoppeld aan de seizoenen en met aandacht voor cultuur, historie en religie. In tegenstelling tot andere dagen kan op deze themadagen een kijkje worden genomen achter de kerk- en kloosterdeuren, zijn er mensen voor uitleg en worden er rondleidingen gegeven.Zie ook www.kloosterpadzenderen.nl.

 

Start

De Zwanenhof, retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen