U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Eten

Twente is (h)eerlijk!

 

De Groene Poort ligt in het hart van Twente, waar de (h)eerlijkste producten zo vers van het land komen. In een knus winkeltje in het centrum van Borne laat Vertwenz! zien hoe lekker Twente kan zijn. Een echte streekwinkel, met al het lekkers van Twentse bodem. In het nabijgelegen Delden wordt elke eerste zaterdag van de maand een Twentse Streekmarkt gehouden waar de producten vers en eerlijk van het land komen. Kortom: het leven is goed hier!

 

Vertwenz! brengt alle streekproducten uit Twente dus bij elkaar in Borne, zodat je zelf (h)eerlijk aan de slag kunt in de keuken. Maar in de omgeving van De Groene Poort zijn er ook enkele excellente restaurants die er voor kiezen om eerlijke Twentse producten op de kaart te zetten. Neem bijvoorbeeld de restaurant Het Seminar en De Kloostergang in Zenderen of Dorset in Borne. Deze restaurants kiezen er bewust voor om eerlijke producten uit de regio te bereiden en kunnen ook met enthousiasme over de herkomst van deze producten vertellen.

 

Natuurlijk kennen we in De Groene Poort ook producenten. Zo hebben we bijvoorbeeld Culibes in Zenderen dat vlierbloesems en vlierbessen omtovert tot (h)eerlijke culinaire producten in een kleinschalig ambachtelijk productieproces. Of neem nu de ‘ommeunig lekkere worst van Grote Geert’… geen website of verdere informatie beschikbaar, maar in de streek wel bekend om de kwaliteit en te koop bij Vertwenz! Net buiten De Groene Poort, tussen de Twickelse bossen wordt op Erve Ottenhof – Möllinkwoner nog echte boerenkaas gemaakt. In één woord: (h)eerlijk!

 

Natuurlijk zijn we op deze site niet compleet voor heel Twente. Het beste overzicht van alle producenten is te vinden op www.vertwenz.nl