Even een dagje hééélemaal weg!
Heerlijke, leuke en gezellige arrangementen voor een fijn dagje uit
in De Groene Poort. Even een dagje hééélemaal weg. Veel plezier!
U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Dagtrip  /  Fietsen met de Oosterburen

Fietsen met de Oosterburen

Fietsen met de Oosterburen

...De mensen zijn – ondanks dat ze in twee verschillende landen wonen – gemoedelijk en gastvrij. Ze houden van een kort gebed en een lange worst. Je proeft hier de rust, de geschiedenis en de verscheidenheid. Het zullen wel de kenmerken van deze streek zijn dat de landsgrenzen doet vervagen, de natuur in elkaar laat overlopen en ons gezellig al fietsend met elkaar laat keuvelen. Het is een stevig eindje peddelen dit tochtje, maar wel een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Bovendien ligt Rheine op 70 meter boven NAP en Borne en Borne op 15 meter boven NAP. Een verval van 55 meter naar beneden dus…

 

Fietsarrangement Rheine-Borne

Wilt u een bijzondere fietstocht meemaken? Met het fietsarrangement “Rheine-Borne” bent u verzekerd van gezelligheid, mooie landschappen en een heerlijke dag. De heenreis naar Rheine geschiedt per luxe touringcar met een speciale fietsaanhangwagen.

 

Het startpunt is Klooster Bentlage en het Salinenpark, een historische zoutziederij. Hier krijgt u ‘Kaffee mit Kuchen’ en leidt een gids u langs de geschiedenis van de zoutwinning. Vervolgens fiets u door een zeer afwisselend landschap terug naar Borne en ontdekt u onderweg het culturele erfgoed van West-Münsterland en Twente, de folklore en de karaktervolle omgeving. Kaart, tekst en beeld in de brochure begeleiden u bij al het moois dat u onderweg tijdens deze 60 km. lange tocht aantreft.

 

Prijs en bijzonderheden

Het fietsarrangement wordt in mei en september georganiseerd. Opgave bij de VVV Borne / Uitbureau Borne is noodzakelijk. Voor de juiste data kunt u de website van de VVV Borne raadplegen: www.vvvborne.nl. De prijs van het arrangement is € 12,50. Dit is inclusief heenreis, koffie en routeboekje.

 

Reserveren

Reserveren of meer informatie via: VVV Borne / Uitbureau Borne, info@vvvborne.nl of 074-2657200. De reserveringskosten bedragen € 7,50 per (groep)reservering.

 

Start
VVV Borne, Markstraat 23, 7622 CP Borne