U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Fietsen

Fietsen in De Groene Poort

 

In De Groene Poort en de gemeente Borne bevinden zich meerdere toeristische informatiepunten (Tip’s) en toeristische overstappunten (Top’s). Vanuit deze locaties kan het nabijgelegen landschap verkend worden langs talloze bewegwijzerde routes, opgedeeld in een regionaal wandelnetwerk en fietsknooppuntennetwerk. Het fietsknooppuntensysteem is te herkennen aan de witte bordjes met de nummers van de fietsknooppunten er op. Een kaart met daarop het regionale fietsknooppuntensysteem (voor geheel Twente) is te verkrijgen bij de Tourist Info’s en VVV’s, waaronder ook de VVV Borne.

 

In De Groene Poort zijn er drie TIP-locaties, bij Hertme (kerkplein kern), Azelo (parkeerplaats kern) en de Greasweg (TIP Buren) op de grens met Landgoed Twickel. Bij een TIP is een kleine parkeerplaats aanwezig, wordt een overzicht van het wandelnetwerk en fietsnetwerk weergegeven en starten verschillende routes op beide netwerken. Vanuit de TIP’s Hertme en Azelo kan naast de beide netwerken ook opgestapt worden op het mountainbikenetwerk. Het mountainbikenetwerk is eveneens een regionaal systeem waarin lokale MTB-routes met elkaar worden verbonden. De paden voeren voornamelijk door het bos. Het totale Twentse netwerk zal ongeveer 400 km groot zijn en bestaan uit tenminste 12 routes die ook in delen kunnen worden gereden. Het MTB-netwerk moet in 2015 gereed zijn.

 

In De Groene Poort zijn er verder twee TOP-locaties. De toeristische overstappunten zijn te herkennen aan de kegelvormige locaties met stenen banken, van waaruit eveneens op het regionale fietsnetwerk ‘overgestapt’ kan worden. De TOP-locaties zijn nabij Zenderen (Hertmerweg) en het treinstation in de kern van Borne. 

 

De Groene Poort kent verder enkele lokale fietsroutes. Enkele voorbeelden daarvan zijn de WAT-route langs de landgoederen Weleveld, Almelo en Twickel. De fietsroute Borne-Oele en de route Borne: grenzeloos mooi. Daarnaast zijn er verschillende fietsroutes in arrangementen opgenomen. Deze en andere fietsroutes worden aangeboden bij de VVV Borne.