Even een dagje hééélemaal weg!
Heerlijke, leuke en gezellige arrangementen voor een fijn dagje uit
in De Groene Poort. Even een dagje hééélemaal weg. Veel plezier!
U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Dagtrip  /  Borne, van Linnen en Toen

Borne, van Linnen en Toen

Borne, van Linnen en Toen

…de imposante voorgevel valt haast niet op in het toch al authentieke straatbeeld van Oud-Borne. Het Bussemakerhuis kan zich meten met ander markante gebouwen in dit pittoreske, historische hart van Borne zoals: de Doopsgezinde Kerk, de Synagoge, de Klopjeswoningen en de Oude Toren. Twee grote deuren geleiden je naar binnen: het monumentale linnenfabriekeurshuis van de familie Bussemaker. Eens, lang gelden, was dit de bakermat van de Bornse Textielindustrie. Mensen liepen in en uit: weefsters, dragers, spinsters. ``Als het linnen is geweven, en een witte kleur is gegeven, (dit verdient toch allen lof), dan verkoop ik de stof…’’ In het Bussemakerhuis stap je terug in de tijd. De tijd dat vlasvelden het Twentse landschap nog domineerden om aan de grote vraag naar linnen te voldoen. Alles in dit huis ademt de sfeer van vroeger uit, zelfs de gastvrijheid. Want niet alleen het huis, maar ook de besloten thuin is een pareltje waar je heerlijk in de zon kunt genieten van zoete versnaperingen, sandwiches, scones en brownies!

 

Arrangement Borne, van Linnen en Toen…

Houdt u van een verrassende en smakelijke beleving? Laat u dan rondleiden door een ervaren gids langs de boeiende historie van Oud-Borne en geniet van een heerlijke High- Tea in Museum het Bussemakerhuis in Oud- Borne. Er is een weefster aanwezig voor een demonstratie op een traditioneel weefgetouw.

 

Prijs en bijzonderheden

Het arrangement kan geboekt worden vanaf 10 personen van dinsdag tot en met zondag en bedraagt € 24,50 per persoon, inclusief gids. Drankjes zijn niet inbegrepen. De duur van het arrangement is ca. 3 uur, aanvang is uiterlijk 14.00 uur. De maximale groepsgrootte is 24 personen.

 

Reserveren

Reserveren of meer informatie via: VVV Borne / Uitbureau Borne, info@vvvborne.nl of 074-2657200. De reserveringskosten bedragen € 7,50 per (groep)reservering.

 

Start
VVV Borne, Marktstraat 23, 7622 CP Borne