U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Cultuur  /  De Zwanenhof

De Zwanenhof

De Zwanenhof

De Zwanenhof


De Zwanenhof is in 1927 gebouwd als retraitehuis voor de bevolking van Twente, onder de toenmalige naam Retraitehuis St. Joseph, door de paters Redemptoristen. Vanaf de begintijd tot in de jaren zestig hebben de paters retraites verzorgd. In de eerste decennia aan de standsorganisaties (heren middenstand, dames boerinnen, etc.) en in de latere

jaren aan scholen. Vanaf de jaren ‘60, na de ontzuiling, ontstond in toenemende mate de behoefte aan dialoog. Het Retraitehuis, later De Zwanenhof, heeft zijn aanbod hierop aangepast door een cursus- en lezingenaanbod te ontwikkelen op het gebied van zingeving en religie.

 

In 1998 zijn de paters vertrokken en hebben zij zich weer gevestigd in hun kloosters. Vanuit de wens het werk voort te zetten was De Zwanenhof inmiddels een stichting geworden. Per 1 januari 2012 is ook de stichting opgeheven en is De Zwanenhof verkocht. Momenteel is het een Centrum voor Training en Verdieping dat trainingen aanbiedt op het gebied van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.

 

De Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, Zenderen

www.zwanenhof.nl