U bent nu hier: Home  /  Beleef  /  Rust

En toen was er even helemaal niets...

 

Er zijn van die momenten dat je even helemaal niets aan je hoofd wilt. Je bent op zoek naar rust, ontspanning of juist stilte. Rust betekent voor iedereen iets anders, maar De Groene Poort heeft voor alle manieren van rust wel een plekje in het gebied. Ga op zoek naar jouw plek in De Groene Poort!

 

De Zwanenhof

Op een bijzondere locatie in het prachtige buitengebied ligt De Zwanenhof majestueus in het landschap. Deze plek is al sinds 1927 een warm ‘thuis’ voor velen. De grote oprijlaan voert je naar de entree terwijl de omringende parktuin het gevoel van geborgenheid geeft. Op De Zwanenhof vind je de rust om ideeën op te doen, kennis te delen en thuis te komen in een sfeer van gastvrijheid.

 

De Zwanenhof biedt vele mogelijkheden. Het is een huis voor bezinning, spiritualiteit en retraite. Individueel of in groepen, in de vorm van een programma of een meerdaags arrangement. In ieder geval is het duidelijk dat je hier op zoek kunt gaan naar de rust in jezelf. Laat je inspireren! www.zwanenhof.nl

 

Rustpunten

Op boerenerven, langs fiets- en wandelroutes of op particulier terrein. Ook Borne kent een viertal rustpunten, verdeeld over het buitengebied. Een Rustpunt is een locatie waar zelfstandig koffie en thee kan worden gezet, iets te drinken kan worden gepakt of de elektrische fiets weer opgeladen kan worden. Dit alles tegen een (zeer kleine) vergoeding.

 

Een Rustpunt is herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen, een -uit inlands hout vervaardigde- robuuste picknickset en een typisch boomstam-fietsrek. Ook hier geldt weer dat gastvrijheid en meegenieten van het gebied voorop staat. Een heerlijke plek om de fiets- of wandeltocht te onderbreken en even… op rust te komen!

 

Rustpunten in De Groene Poort

Pleisterplaats Rabo Scheele, Hertmerweg 37, Hertme

Erve Daggel, Lodieklanden 2, Hertme

Tinkerhoeve De Bonte Parels, Zeilkerweg 8, Zenderen

Erve De Greve, Aalderinksweg 2, Hertme

 

Zie ook www.rustpunt.nu